2016-01-09 514 views
今日去海港城買圣誕禮物比阿媽,一直無揀到想嘅,行到商場三樓,有D口渴同埋肚餓喇,咁就淋住買杯嘢飲,但見到菓匠茶屋有幾多人排隊買,有睇雜志介紹過話呢度嘅雪糕唔錯,排左大概十分鐘左右就到了,呢間環境都算OK,坐得幾舒服。我见前面好多人点抹茶味雪糕,应该味道唔错吧,我都跟风点左个,外表睇落好吸引,一啖落去,抹茶味好濃郁啊,系我食過最好食嘅雪糕之一喇,雪糕好滑,抹茶味又醇厚,又唔會太甜,脆筒都做得好唔錯,香香脆脆,好好味啊。彩虹雪糕,圣诞特别推出嘅新品,我无點,但顔值好高,中意嘅朋友仔可以试下。泡芙有几種口味,我揀左士多啤梨,分量都算大,草莓忌廉搭配得好好,有完整嘅兩粒士多啤梨,不過食完一個覺得有D膩,兩個人一齊SHARE就剛剛好喇。
2015-12-24
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$50 (Tea)