2021-09-30 605 views
去到黃埔,發覺原來好耐冇喺呢區食嘢,同事話想飲茶,係OpenRice 見龍皇評語唔錯,兼我哋係黃埔美食坊附近,便上嚟試試。它裝修簡單雅緻,枱與枱之間夠濶,坐得安心舒服,我們叫了兩個點心及一個飯。午飯時間,小點$12,中點 $22,大點$26,及特點$29,價錢合理。臘味香煎蘿蔔糕 ($22)上枱時賣相唔錯,聞到陣陣蘿蔔香。食落外皮煎得香脆,有頗多臘肉及臘腸粒,咬落有蘿蔔絲,絕對唔係死死實實的糕身,好味!👍🏻👍🏻👍🏻花菇棉花雞($29)味道也ok,可惜忘記影相。它用腐竹包著大大嚿的雞肉丶火腿及魚肚,鷄肉滑溜,魚肚也大嚿夠淋,唔錯。😋鳳爪排骨煲仔飯($48)雖然是一人份量,但對2個女仔嚟講,已是頗大份。鳳爪及排骨份量ok,由於用煲仔煑,充滿肉香。鳳爪夠淋入味,排骨亦都多肉兼嫩滑,好味!👍🏻👍🏻👍🏻總結而言,龍皇是抵食之選。

總結而言,龍皇是抵食之選。
2021-09-13
$65 (Lunch)
  • 鳳爪排骨煲仔飯