見到E間生日歺廳好耐, 一心想等 “爆爆”生日去食, 有四百幾同五百幾兩種二人歺, 相差六、七十蚊係多左半隻芝士焗龍蝦, 唔係每位半隻播, 係兩位一同分享半隻,1)芝士波波兩粒, 好味, 有小小芝士醬比你查, 好好味2)自選4個頭盤 – 我地選了 以下**西班牙火煺沙律– 好味, 都有三、四片, 我只係食左一片, 比“爆爆”食晒. **酥皮盒入面有粒粒雜菌姑 – 普普通通, 酥皮乾左D鞋左D , 炒雜菌姑粒都唔 会難食得去迈, Ok但冇驚喜. “爆爆”話麻麻地. **鹅肝芝士薯條 -- 薯條係剛剛炸起, 白雪雪, 加D芝士係上面, 如果多D芝士就更好勒, good **焗蠔 – 一隻超大加一隻好細, D汁鹹左D, 隻蠔本身係冇罪既, 唔好點咁多汁就good勒3) 歺湯 -- “爆爆”要龍蝦湯, 我要白湯. 罐頭湯会好味過佢好多! 3)半隻龍蝦 – 應該係雪蝦 , D肉唔係好爽, 上面係芝士同頭先酥皮盒嗰D雜菌姑粒, 唔係好好味, 但都可以, “爆爆”比左一大舊我食, 甜晒!4)主菜 – 我點了黑豬, 鞋到ㄚ……個汁幾好味先食到兩啖, “爆爆” 點了羊架,

1)芝士波波兩粒, 好味, 有小小芝士醬比你查, 好好味
2)自選4個頭盤 – 我地選了 以下
4)主菜 – 我點了黑豬, 鞋到ㄚ……個汁幾好味先食到兩啖, “爆爆” 點了羊架, 佢平時都中意食羊但都食左小小就唔食, 係就係熟晒有DD鞋, 佢個咀又係鵰左D既, 羊肉熟晒都唔会鞋到似柴皮, 由於我唔食柴皮黑豬, 冇得食既情況下我覚得個羊都可以., 所以我食埋佢. 唔知“爆爆”嗰晚会唔会肚鹅呢?!
5)甜品 – 麻麻喇, 吃兩口便算

總括最好係芝士波及頭盤, 因為比面隻龍蝦總算係一隻龍蝦, 所以都入圍, 其他就真係唔得, 不過, 佢賣點係驚喜, 之前好多人講過, 我唔再講勒! 加埋佢D驚喜安排, 我覚得去一次叫個平D既套歺都可以接受, 如果D食物可以好D, 我会再帶朋友去. 生日都想食得好味加麻,
最後, 雖然食物麻麻地, 都算有D記念品拎走, 希望“爆爆”感受到我小小心意, 出年同你食D好味D架啦, 好唔好?
爆爆生日快樂
西班牙火煺沙律,酥皮盒