2015-11-07 1559 views
自從上次和好姊妹試左神奇菠蘿汁和午餐後,覺得小甜谷很不錯,於是週末決定再黎食晚餐和甜品!嘩,上兩星期都冇人排隊,轉眼間,又要排隊……等成半小時入座後,叫餐叫左☆煙腩豬肉腸長通粉☆,☆墨魚汁意大利麵☆,🍹鮮榨神奇西柚汁🍹和☆抹茶精選☆。黑卒卒的意大利麵熱呼呼送上,煮得剛剛好的麵條,冇腥味,大大粒帶子煎過,入面仲軟淋淋,又有鮮味,但是食完一啖就要狂抹嘴。煙腩豬肉腸長通粉既醬好惹味,辣辣地,蕃茄酸酸的,好夾,腸係白色那種,都十分好味,每條長通粉都掛滿醬汁,又煮得有咬口,QQ至於西柚汁神奇就神奇在原個上,姊姊想飲神奇菠蘿汁架,冇先飲西柚汁……主角抹茶精選出埸!讚!我呢個抹茶怪愛死!有三款: 紅豆卷,好軟熟並不乾爭爭,奶油滑,不甜!雪糕好滑,又好有抹茶甘味和奶味,好balance, 而細細杯手工抹茶絕不馬呼,真係無得頂,溫度頗熱,D奶泡在上面,有香濃抹茶回甘味,冇'死固固'既甜味,至愛我呢杯茶!抹茶精選,你唔係唔試下話

鮮榨神奇西柚汁
墨魚汁意大利麵
煙腩豬肉腸長通粉
抹茶精選
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
鮮榨神奇西柚汁
墨魚汁意大利麵