(Non-member)
睇咗ladygaga編食評,決定去大使館試試! 因為有歌手唱歌既餐廳已買少見少,而且呢間餐廳就喺我家附近。 雖然家住錦繡花園,但今日都係第一次嚟加州花園。一家四口約7點多駕車到達大使館,沒有選擇看到歌手的位置,反而選擇了靠窗的卡位。不久歌手開始唱歌,第一首唱的是我佷喜歡的What A Wonderful World,自彈自唱,很不錯。今日天氣非常非常熱,快要打風,太太話食清D,所以叫咗沙律、海鮮、意粉、PIZZA及脆炸雞中翼。頭盤揀咗個白酒煮青口,清口鮮甜帶淡淡的酒味,很好!沙律係煙三文魚凱撒沙律,D生菜爽口新鮮,份量十足!再嚟係海鮮併盤,賣相唔錯,有花蟹、大蝦、大蜆、生蠔、翡翠螺及青口等等,我地4個人食唔係樣樣都夠分,我同太太食生蠔,呀仔同囡囡就食翡翠螺,整體來說各樣海鮮都很新鮮,生蠔無咩蠔味但清甜、花蟹好鮮甜(4個人食唔夠喉)、蝦每人一隻夠彈牙、蜆啖啖肉,$380非常超值(比起酒店$500以上的還要好)!!食完海鮮,就係意式薄餅,食慣Pizza Hut的厚批,今日食薄餅底,覺得唔錯,稍微是材料少了一點。意粉係黑松露醬野菌天使麵,雖然係無肉,但味道夠濃,而天使麵的韌度亦控制得宜,好好

頭盤揀咗個白酒煮青口,清口鮮甜帶淡淡的酒味,很好!
白酒煮青口
沙律係煙三文魚凱撒沙律,D生菜爽口新鮮,份量十足!
海鮮拼盤非常超值! 正

意粉係黑松露醬野菌天使麵,雖然係無肉,但味道夠濃,而天使麵的韌度亦控制得宜,好好味,稍嫌油多了一點點!
黑松露菌天使麵
吃完意粉太太同囡囡都話飽,急不及待要食雪糕,叫咗士多啤莉及芒果各一個share食,兩個都話D雪糕真係好正,似係用鮮菓做,好好味。

我同呀仔仲食得落,所以叫多一客脆炸雞中翼,加多一杯生啤,配合現場歌手唱歌,感覺很不錯! 甜品我唔好,呀仔都揀咗個芒果雪糕。

大家對呢頓晚餐好滿意。最開心係屋企附近有間質素高味道好既餐廰,以後鍾意幾時嚟就幾時嚟。
2012-07-21
白酒煮青口
海鮮拼盤非常超值! 正
黑松露菌天使麵
  • 煙三文魚凱撒沙律,海鮮拼盤,意大利雪糕