2019-02-04 324 views
呢間甜品店,其實好幾年前中學時代朋友已經帶我黎食,之後一直都冇再去過,今日黎到呢到重捨舊時光。黎到裝潢都冇咩改變,都係同以前一樣。叫個燒美國牛肉胡麻醬沙律。份量都ok。我中意佢個擺法,牛肉咁放好靚夠美感。牛肉肉質好,味道係牛香中帶點油脂,比例剛好,吾會太乾搞到好似肉乾加食草咁。配埋其他雜菜剛好,呢到仲特別,配上切到長方的白蘿蔔,本身煮得好入味,清甜多汁,食沙律都真係開到胃,吾係平凡的沙律!小食超想叫呢個炸蘑菇釀雞肉!至愛!點知…!…. 黑仔是我!最後一份都岩岩賣哂,店員同我講只有無奈接受…. 最後逼住叫炸雞翼韓式辛辣醬。呢個吾係吾好,而係普通左d囉😭同埋成日覺得雞翼好平,自己屋企食幾多都得,吾洗係出面叫又貴又少,食到就住就住。😫個雞翼我放左好耐先食,都好脆,個皮係同雞翼會分離個種,值得一讚,係入面,係超juicy! 好少有,雖然平時有d都會係juicy,但呢個真係最juicy既,d汁係直頭標出黎咁款!不過本身就冇咩味,好淡,即使個醬都好稀,吾係好稠個種韓式辛辣醬,稀d就方便倒上去一齊食,不過一齊食都吾係太重味。之後就叫虎蝦意大利飯同HeSheEat漢堡主菜,其實都多人,估吾到最快上係虎
呢間甜品
燒美國牛肉胡麻醬沙律
炸雞翼韓式辛辣醬

之後就叫虎蝦意大利飯同HeSheEat漢堡主菜,其實都多人,估吾到最快上係虎蝦意大利飯,份量驟眼睇真係少左d,會覺得吾夠飽。味道有點蕃茄味,朋友就麻麻,蝦屬正常。
虎蝦意大利飯
個漢堡就要等等,上到黎,份量就超足!配料都有番咁上下重!尤其係個牛肉,係超厚超重份量,不過真係厚左少少,切都有d困難😂同埋佢個肉質係較硬個種,比較heavy,食都要多點時間。薯條我就好中意,同我係CHOO CHOO食過個種好香好有薯味既,薯味好夠,好香脆的,正,呢d咪真薯囉!沙律菜都好正,新鮮,靚菜,火箭菜好食。最後都食剩少少漢堡,因為真的不行了。😂
HeSheEat漢堡

最後甜品必叫岩鹽焦糖厚焗鬆餅,朋友話呢個最能食到鬆餅原味,OK,就要呢個。中學我記得都食過呢個,到而家都冇變,外貌同味道都係😂佢個鬆餅如果你就咁試原味,真係咩味都冇,會好寡,全靠d岩鹽焦糖醬同糖漿先得。兩個都吾會太甜。尤中意個岩鹽焦糖醬,因為咸甜比例剛好,互放色彩。其實呢隻厚焗鬆餅同另一隻如Fi字頭的鬆餅,我自己中意後者多d,好似鬆d有空氣感,吾會好死硬同好乾涸。前者我覺得密度太高,就勝在飽肚。
岩鹽焦糖厚焗鬆餅

我就要綠茶心太軟。
綠茶心太軟
特別d所以好想試。我要即刻切開睇下佢d綠茶醬點樣流出黎,ya果然冇令我失望,稀稠適中的醬係如小泉湧咁緩緩流出,非常好。份量少就少左點,我再食,真係超濃綠茶味呢!~!~~~ !我超愛,初頭一食以為入面個d係綠茶豆豆,等佢食落再香濃d(太興奮了😂)之後食得出係開心果來的xD睇番都係Xdd朋友就一般心太軟,佢仲話食到隻綠茶味好似有d香蕉既酸味咁xDDDDDDD,我明佢講咩,一方面確實係好濃,但吾知點解真係有d酸味。Haha
差吾多食完之時,吾知點解有點肚痛😥😥
利申:黎之前冇食過其他野。不過之後都冇大痛,應該吾關餐廳事掛~~~
今日黎到,雖然重捨吾到舊時光,但起碼可以重捨舊味道。
燒美國牛肉胡麻醬沙律
HeSheEat漢堡