🍽️ 小漁港海鮮舫 鮮蒸‧鮮味火鍋 (太子)📍太子荔枝角道127-133號地舖-想食粥底火鍋好耐啦😝😝最近見到好多人推薦呢一間餐廳!一於去試吓🫰🏻🫰🏻我哋今次揀咗「是日廚師智選套餐」( $318一位),性價比真係好高🥰🥰💫刺身拼盤刺身拼盤種類豐富,有希靈魚、北寄貝、三文魚、油甘魚、帶子😋😋全部都係厚切鮮甜大大份🤩🤩食到開晒胃呀😚😚💫豬骨瑤柱粥底一開始職員就幫我哋煮粥底,見到有好多豬骨同埋瑤柱🤩🤩喺即海鮮嘅過程入邊,不但只幫我哋加埋蟹蓋,仲要成日過嚟幫我哋攪拌啲粥😚😚😚最後個粥完全冇燶底,仲要好香好滑,好細心呀💕💕💫八款時令海鮮今日嘅時令海鮮有馬友、蝦、鮑魚、扇貝、蟹、花甲、沙蜆、花螺🦐🦀🐚🌸馬友魚肉雪白嫩滑,魚油香味好重,煮得啱啱好👍🏻👍🏻不過食嘅時候有少少細骨🤏🏻🤏🏻🌸鮑魚彈牙軟滑🫶🏻🫶🏻🌸扇貝厚肉又大粒,好嫩好嫩🤤🤤粉絲入味😍😍🌸蝦頭有滿滿蝦膏❤️❤️肉質彈牙爽甜🦐🦐🌸幾款甲殼類都大隻又彈牙,重點係完全冇沙㗎🥰🥰個人覺得最正係花甲,食落好鮮甜🌸重點就係隻蟹啦🦀🦀爆曬膏啊🤩🤩🤩蟹肉鮮甜結實,職員仲好貼心咁幫忙打碎啲蟹鉗😋😋啖啖肉好滿足🥳🥳🥳💫四款時蔬話就話四款,但係其實佢唔止㗎😆😆有節瓜,
🍽️ 小漁港海鮮舫 鮮蒸‧鮮味火鍋 (太子)
📍太子荔枝角道127-133號地舖

💫刺身拼盤

💫豬骨瑤柱粥底

💫八款時令海鮮
🌸扇貝厚肉又大粒,好嫩好嫩🤤🤤粉絲入味😍😍
🌸蝦頭有滿滿蝦膏❤️❤️肉質彈牙爽甜🦐🦐

💫四款時蔬
話就話四款,但係其實佢唔止㗎😆😆有節瓜,粟米,芋頭、南瓜、番薯仔同埋蟲草花蒸雞,仲要有個烏冬底😍😍荷葉底包住,不但只唔會流汁,仲令到啲蔬菜吸晒雞肉嘅香味💕💕

💫一款主食-椒鹽鮮魷
椒鹽鮮魷香脆惹味,啱啱炸起🔥🔥🔥熱辣辣真係好正呀😋😋

🌟員工好細心,好主動幫手蒸海鮮,每當計時器一響,即刻會有員工過嚟幫手🫶🏻🫶🏻

🌟樓底好高,座位闊落又舒服,見到好多食客都係一班朋友一邊食海鮮一邊吹水,係聚會嘅好地方啊🥰🥰🥰

🌟食物份量同質素絕對對得住個價錢,我同朋友都飽到個肚脹卜卜🤰🏻🤰🏻性價比極高!

推薦指數:4/5
抵食指數:5/5

#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong
#PrinceEdward #太子 #太子好去處 #太子美食 #小漁港海鮮舫