黑門水產すいさん (Minden Avenue)

KUROMON AQUATIC JAPANESE RESTAURANT (Minden Avenue)
2019-03-06 111 views
今日喺尖沙咀行街,順便去棉登徑睇下有咩好食。黑門水產出面有一排櫈同旗,就俾佢既日本風裝修吸引左入去。一入到去本身以為係嗰啲自助燒,原來唔係嘅。我見到職員會幫你燒野食,仲好我自己就唔擅長燒嘢嘅 ,職員攞咗兩個餐牌嚟同介紹左最新個系列: 赤鬼。入面裝修同風格冇令人失望,都係幾靚好有日本feel,係居酒屋嘅,上面有幾個大燈籠寫住黑門。值得一提嘅係我哋食食下見到佢打開咗我哋身後嘅門,先知原來佢有個包廂,都可以坐到十個人度,下次一班friend嚟都可以自己一間房傾計飲野。黑門令蟹味噌甲羅燒 ($72)甲羅燒送到後,會先比我地影完相打完卡先,之後侍應會幫手燒好。經過侍應介紹先知佢有三種食法1. 就咁食甲羅燒齋拍2. 撈炒蒜3. 夾餅乾雖然燒好睇落冇咁令,但一食落去已經食到濃濃的蟹膏嗰種味道,不過我比較中意夾餅乾的食法,兩個材料組合起來口感豐富。赤鬼蟹味噌甲羅燒 ($78)朋友食得辣,表示要試下新出既赤鬼。赤鬼比黑門令多咗蕃茄同明太子醬。朋友表示食落幾野味,佢嗰種辣味淨係會喺喉嚨度發出,而唔會辣麻個咀。牛油燒帆立貝 ($72)牛油帆立貝係一個冇得輸嘅組合,新鮮的帆立貝加上牛油,味道好出。蟹油蒜燒帆立
今日喺尖沙咀行街,順便去棉登徑睇下有咩好食。

黑門水產出面有一排櫈同旗,就俾佢既日本風裝修吸引左入去。

黑門令蟹味噌甲羅燒

黑門令蟹味噌甲羅燒 ($72)
經過侍應介紹先知佢有三種食法
1. 就咁食甲羅燒齋拍
2. 撈炒蒜
3. 夾餅乾

赤鬼蟹味噌甲羅燒 ($78)
牛油燒帆立貝

牛油燒帆立貝 ($72)

蟹油蒜燒帆立貝 ($78)
蟹油蒜比普通牛油多咗幾樣材料,青椒 炒蒜 蘿蔔 芽菜。
極上赤子壽司盛

極上赤子壽司盛 ($328)
有赤身 中卜口 腦天 三文魚 甜蝦 蟹子 三文魚籽 金目鯛 吞拿魚腩蓉
有選擇困難症嘅簡壽司盛就冇錯啦,呢度既係正宗加咗醋的壽司飯。
赤鬼海老天反卷

赤鬼海老天反卷 ($158)
侍應話呢個都係新推出,一於就試下,反卷係天婦羅蝦卷加上明太子,帶少少辣,但就唔會好勁,我唔係好食得辣都食左好幾件。
海底之心

海底之心 ($58)
呢個海底之心應該係青檸加薄荷葉加佳得樂同伏特加,飲落酒味唔會好勁,happy friday黎飲番杯,吹下水都幾好。
赤子之心

赤子之心 ($68)
同海底之心比,赤子之心的酒味會比較濃,應,所以建議要飲完海底之心先飲呢個。
赤子之心係果汁加酒,入口酸酸甜甜,好適合女仔飲。
2019-03-03
黑門令蟹味噌甲羅燒