2019-01-29 6575 views
米走雞已經食過好幾次,介紹左比其他的朋友全部都一至好評,見最近又凍左當然要約埋朋友一起食下雞煲暖暖身。座低一陣店員就拿了調味架比我地,服務好有效率。我班朋友無辣不歡!所以我地叫左一個火焰雞煲中辣。雞煲醬汁好惹味,中辣都已經很辣,如果唔係好食得辣的朋友叫小小小辣就好。雞件一如既往的又大又多肉!雞件吸收辣汁嫩滑又惹味。食完雞煲就可以打邊爐,今次我地叫左餐廳推介的哈哈蝦中寶!哈哈蝦中寶好大份,就算煮熟左都依然無縮水!哈哈蝦中寶裏面最少都3隻蝦,蝦肉爽口彈牙非常新鮮再加上蝦滑令人有“口口都是肉”的幸福感。竹苼:竹苼很快就熟了,吸收了湯的辣汁令人食得好過癮。最後打邊爐不能不叫的就是牛肉!牛肉不會過肥,油脂較雪白肉質鮮嫩。大概滾15秒左右就可以食。牛肉無渣且牛味重!而且餐廳使用的都是本地牛,令人食得放心。

火焰雞煲

食完雞煲就可以打邊爐,今次我地叫左餐廳推介的哈哈蝦中寶!

哈哈蝦中寶
竹苼:竹苼很快就熟了,吸收了湯的辣汁令人食得好過癮。
竹苼

牛肉無渣且牛味重!而且餐廳使用的都是本地牛,令人食得放心。
特級雪花肥牛
2019-01-28