2017-12-14 91 views
約左朋友黎銅鑼灣報聖誕旅行團,搞掂之後都差唔多8點,係時候醫肚啦~~~朋友話想食串燒,搵下搵下就黎左呢間日本餐廳。位置唔難搵,係要d時間等lift。野食有好多選擇,串燒沙律主食,慢慢揀慢慢填菜單。記住唔好miss左佢黑板上幾款特色菜~我地揀左好多款串燒。好特別ge配搭,荔枝ge甜crossover 煙肉ge咸,效果又唔錯wor。肥牛燒至金黃色,金菇juicy 爽口。冬菇加左黑椒去燒,好香菇味。燒得剛剛好,唔會太干身,而且翠玉瓜夠厚身juicy 。好中意呢個蕃薯仔,甜甜地又有蕃薯味,仲可以連皮食。好多芝士啊!呢個一定要襯熱食,唔係就拉唔到芝士絲~雞翼加左芝麻炸至脆身,雞肉冇話炸到 '鞋' 哂,做得出色。又係芝士~裏面仲有好多蟹肉tim,好香蛋味~店家好大方落左好多木魚絲,大板燒仲好厚身tim。裏面有菇有蘿蔔絲同椰菜,加左黑椒炒好香。我地仲叫左杯忌廉溝鮮奶同菊花茶tim~

我地揀左好多款串燒。

煙肉荔枝串燒

金菇肥牛卷

肥牛燒至金黃色,金菇juicy 爽口。

燒冬菇

冬菇加左黑椒去燒,好香菇味。

燒翠玉瓜

燒得剛剛好,唔會太干身,而且翠玉瓜夠厚身juicy 。

日式蕃薯仔

好中意呢個蕃薯仔,甜甜地又有蕃薯味,仲可以連皮食。

芝士蝦球

好多芝士啊!呢個一定要襯熱食,唔係就拉唔到芝士絲~

芝麻雞翼

雞翼加左芝麻炸至脆身,雞肉冇話炸到 '鞋' 哂,做得出色。

芝士蟹肉玉子燒

又係芝士~裏面仲有好多蟹肉tim,好香蛋味~

墨魚大板燒

店家好大方落左好多木魚絲,大板燒仲好厚身tim。

炒雜菜

裏面有菇有蘿蔔絲同椰菜,加左黑椒炒好香。

我地仲叫左杯忌廉溝鮮奶同菊花茶tim~
2017-12-13