🐈⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🍽️ 黑龍📍 灣仔汕頭街29號地舖對上一次去日本旅行都已經係一段時間之前!我哋都幾鍾意食拉麵,對上一次係喺沖繩食暖暮拉麵。今次就揀咗灣仔一間拉麵黎食~牛筋Black拉麵($88)呢個拉麵好好食😋湯底屬於非常濃郁嗰種,配有黑椒味;入面嘅牛筋非常軟腍,雖然原味湯底都好好味,但食完比較濃味嘅呢款之後有啲返唔到轉頭😂 值得推介!黑龍豚肉拉麵($98)都好好食嘅原味拉麵😋份量足,湯底都好香,如果唔夾硬同上面嗰款拉麵對比嘅話,都已經係好濃郁好飲嘅湯底,如果鍾意食得相對唔太重口味嘅人,建議可以揀呢一款!除咗拉麵之外,我哋仲嗌咗啲小食~炸雞($30)外脆內軟嘅炸雞!稍微有少少鹹不過味道都好好,算係小食之中我最鍾意嘅一款😋餃子($40)經典日式餃子嘅味道,餃子皮嘅質感幾好小丸子($30)係表皮保持到脆脆地質感嘅小丸子,唔會冧晒~天婦羅蝦(free)我哋食嘅時候,見到優惠期間如果follow咗IG就可以送一條天婦羅蝦,大家食嘅時候都可以留意吓有冇優惠!我地仲嗌左一碗白飯($12)😂食咗好多嘢咁😂因為我哋都鍾意拉麵湯底再配飯一齊食,白飯吸收咗湯底嘅味道之後真係好好味😋如果未試過嘅話建議都可以試
🐈⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🍽️ 黑龍
📍 灣仔汕頭街29號地舖

牛筋Black拉麵($88)

黑龍豚肉拉麵($98)

除咗拉麵之外,我哋仲嗌咗啲小食~

炸雞($30)

餃子($40)
經典日式餃子嘅味道,餃子皮嘅質感幾好

小丸子($30)
係表皮保持到脆脆地質感嘅小丸子,唔會冧晒~

天婦羅蝦(free)

我地仲嗌左一碗白飯($12)😂食咗好多嘢咁😂因為我哋都鍾意拉麵湯底再配飯一齊食,白飯吸收咗湯底嘅味道之後真係好好味😋如果未試過嘅話建議都可以試吓!! 呢間餐廳唔收+1服務費,我哋上面咁多款嘢食加埋都係300左右埋單,呢個質素同價錢算係性價比非常高而且食得好滿足❤️
  • 黑龍豚骨拉麵
  • 牛筋Black拉麵