2023-03-07 847 views
我地去左大帽山行完山,落返山腳嘅時候喺農場鮮奶有限公司嘆咗個早餐。聽講以前呢度有自家制牛奶,但依家已經冇左,有啲失望。叫咗個餐蛋面、燒賣、姜汁撞奶、鮮奶燉蛋白、格仔餅同一杯鮮奶。餐蛋面普普通通,冇乜特別。燒賣加小小自家制辣椒油都幾好食。熱姜汁撞奶好出色,姜味好濃,好滑,奶味好重。鮮奶燉蛋白同樣奶味重同好滑。格仔餅好好食,同外面賣嘅好唔同。佢嘅餅底好鬆軟!而杯奶就好普通嘅牛奶,冇咩特別。總括而言,農場鮮奶有限公司嘅食物質素普普通通,如果你睇重自家制嘅牛奶,就有啲失望。但如果你淨係想食啲簡單嘅早餐,呢度都算係一個不錯嘅選擇。🥛🍳🥞

2023-03-04
Type of Meal