2023-09-20 1279 views
今晚又來吃飯,想試下新菜色,唔食雞唔食鴨,又唔想食豬,Honey 唔食魚,咁即是要食牛啦。見到菜牌有德州煎牛柳,一於試下啦。經常來吃晚飯,當然要樣樣試下,不要一成不變,除了點德州煎牛柳,還點了金銀蛋莧菜,一葷一素,營養均衡,健康配搭,今晚人不算多,菜餚很快上台,德州煎牛柳好大好大碟,真是有點驚喜 。侍應姐姐來幫忙剪開牛柳,牛柳煎得香香地,不是全熟 ,但又不會太生,剛剛好。急不及待試下,牛柳鮮香柔軟,有啲脂肪有啲筋,但係就好好味,越嚼越香,吃不停口,要上好的食材才有這樣的鮮味,廚師功夫了得,不枉我們經常來幫襯。金銀蛋莧菜也好好食,莧菜嫩綠用上湯和金銀蛋煮, 特別惹味,兩個菜都非常出色,這一餐值90分,好好味。