2015-11-16 756 views
午餐唔知食乜好, 一面行一面看看有乜好食, 無意中發現一間在橫街盡頭細細間外貎似cafe的小店, 行埋去睇原來係甜品店, 也有set lunch, 一入去就見幾張枱面都有碟超萌的熊貓飯, 我同朋友即刻點了一個青蘋果咖哩雞及一個吉列豬扒熊貓飯, 一碟飯有5隻熊貓, 還有沙律菜, 飯有點實, 如果轉用日本珍珠米會較好, 日式咖哩汁超好味, 吉列豬扒不過不失, 飲品方面點了凍檸茶, 超大杯, 好抵飲, 熱飲就細杯了一點, 熱柚子蜜偏甜, 最後加$15任選一款甜品, 我們點了紅豆鮮果可樂涼粉及紅豆鮮果西米露(椰汁), 可樂涼粉是一碗涼粉撈埋少量水果再配一支原裝可口可樂, 夏天食這個就一流, 西米露就冇乜特別, 都是一般西米露加點生果, 不過不失, 整體來說這間店的食品款式很有創意, 但味道方面仍有進步空間, 價錢合理, 還境舒式, 都值得再次光顧。其實這店還有許多很有創意的特式甜品, 例如啤酒啫喱, 下次一定會試試。

青蘋果咖哩雞熊貓飯
吉列豬扒熊貓飯
紅豆鮮果西米露(椰汁)
紅豆鮮果可樂涼粉
2015-11-13
$63 (Lunch)
青蘋果咖哩雞熊貓飯
吉列豬扒熊貓飯