2022-06-12 174 views
難得假期雨勢唔大,一於出去搵餐好野食。一心想食車仔麵,但條龍實在太長,唯有去街頭搵D野食醫肚頂住先。一間舊式既雞蛋仔,鋪位細細,但係價錢親民,老細亦好好禮貌好好人。兩個人叫左三份野:蛋白肉鬆鹹班戟,原味雞蛋仔,原味格仔餅。作為價錢親民既街坊鋪,味道一D都唔失禮。蛋白肉鬆鹹班戟:蛋白味幾香,肉鬆味道夾得好好,份量亦相當豐富原味格仔餅:格仔餅焗得相當香脆,花生醬同砂糖有d唔夠,夾溶左既醬流到落低,食到尾果幾啖反而最好味。原味雞蛋仔:三樣之中相對較失色,響現今咁多出色雞蛋仔既世代,佢比較唔夠口感,又做唔到外脆內軟既感覺,只能話勝在價錢親民。總括黎講,以依個價錢嚟講好公道,而且選擇亦多,不過今次第一次幫襯,所主要揀左原味既食物,可以一試再試。
難得假期雨勢唔大,一於出去搵餐好野食。

兩個人叫左三份野:蛋白肉鬆鹹班戟,原味雞蛋仔,原味格仔餅。

作為價錢親民既街坊鋪,味道一D都唔失禮。

紅磡紅蛋仔
蛋白肉鬆鹹班戟