2015-12-05 3440 views
放假既節目,就緊係約人出黎食飯 一向都鍾意食意大利菜,所以就OPENRICE下,見到呢個小店既comments都好正面,而且又好多人去幫襯,就決定去試一下。因為提早book左位,所以就唔洗等就直接有得坐,店入面有好多好聖誕氣氛既燈飾,環境好靚一坐低,店員就介紹menu,服務一流餐牌上既選擇唔算話好多,但以小店黎講,都算唔錯我地叫左一個set menu (湯、沙律、主菜、野飲同個甜品)同散叫一個pasta同小食份量都算係多本身以為呢個粟米湯平平無奇,點知係驚喜之作,如果黑椒既份量可以自己加就會更加好呢個湯唔係叫set menu 都會有個湯飲呢個沙律個汁唔係個個人都岩食,同行者就覺得得太酸,我就覺得岩岩好,仲好開胃添呢個risotto 既size真係算多,一個食會覺得有少少'流'不過如果一早食完舊parma ham,最後就會只係得飯食松露既味係幾香,不過食既時間,松露味唔算強呢個就一般,因為無左薯條應該既脆,同埋有部份薯條都燶左一半芝士既份量如果多番少少,食既時候會更加滿足我地本身以為蝦會係大少少既個款,依家呢個size係細,但量就好多可惜既係個蝦唔係好入味,呢一點可以改善改善最後甜品就叫
放假既節目,就緊係約人出黎食飯

一向都鍾意食意大利菜,所以就OPENRICE下,
就決定去試一下。

因為提早book左位,所以就唔洗等就直接有得坐,
店入面有好多好聖誕氣氛既燈飾,環境好靚
一坐低,店員就介紹menu,服務一流
餐牌上既選擇唔算話好多,但以小店黎講,都算唔錯

同散叫一個pasta同小食
份量都算係多
粟米湯
本身以為呢個粟米湯平平無奇,點知係驚喜之作,
如果黑椒既份量可以自己加就會更加好
呢個湯唔係叫set menu 都會有個湯飲
沙律
呢個沙律個汁唔係個個人都岩食,
同行者就覺得得太酸,我就覺得岩岩好,仲好開胃添
巴馬火腿黑松露忌廉汁意大利飯
不過如果一早食完舊parma ham,最後就會只係得飯食

松露既味係幾香,不過食既時間,松露味唔算強
芝士煙肉焗薯條
呢個就一般
,因為無左薯條應該既脆,同埋有部份薯條都燶左一半
芝士既份量如果多番少少,食既時候會更加滿足
拿破崙海蝦意粉
可惜既係個蝦唔係好入味,呢一點可以改善改善

最後甜品就叫左個唔需要額外加錢既creme brulee
呢個creme brulee既奶味好皇

所謂:一分錢 一分貨

意粉爸爸既價錢真係唔算貴,而且環境、服務一流,
真係拍拖約會既好地方
Other Info. : 呢間小店係唔會有service charge,大家可以自由俾, 而且你一定會樂意俾:)
2015-12-04
粟米湯