2016-08-18 1513 views
今日幫人做訪問,樓上cafe適合傾計,朋友話成日來呢間,嘢食幾好食價錢亦唔貴,就又來幫襯。因為唔方便影相,講下感受。成間餐廳白色主題,啲檯同凳都係白色,幾清爽。晚餐menu$68-98不等。我問朋友有咩推介,佢話啲menu成日都會轉,所以每次來都有新鮮感。叫左雞扒配薯菜(燒汁),$68有埋餐湯麵包同嘢飲,好抵。要了白湯(粟米忌廉湯),老實講很普通,粟米還粟米,湯亦唔濃稠,好似清水溝粟米粒咁。啲麵包好林,一啲都唔脆,浸左湯後仲好難咬。上主菜,菜品擺盤都幾靚,三舊雞排,雞肉唔肥,啲汁幾入味。雞皮好薄,燒到啱啱好,唔會一忽忽。薯條唔算脆,雖然表面有紅色(我估係辣椒粉?)調味粉,但都冇乜味,最後都要茄汁至食得落。侍應服務幾好,回應及時,態度唔錯。整體來講,呢個價錢有咁質素的套餐都算係唔錯。做餐廳唔容易,都係比返個好評。

叫左雞扒配薯菜(燒汁),$68有埋餐湯麵包同嘢飲,好抵。

2016-08-18