比佢午市既點心吸引左,但唔記得晚市通常都無點心😮‍💨 今次就一試晚市小菜,Menu選擇都頗多, 仲會標示埋邊啲可以打卡📸-🎈小館冰鎮甜酸豬爽肉 ($198)必打卡之選!一上枱就見到仙氣飄飄,小冰山上插住幾片水果,入面仲收埋左唔少咕嚕肉!冰鎮既效果令咕嚕肉既外皮更香脆,裏面既豬肉微溫。打得又睇得😹-🎈蒜泥白玉 ($98)因為用既係白肉,所以主要靠個醬汁!蒜蓉味好夠,微辣好開胃~-🎈燕麥金沙蝦球 ($168)加左少少燕麥但味道唔重,係鹹蛋味更加突出。炸粉唔厚,而且炸得香脆。一咬落去會有「嚓」一聲😹-🎈小館獅子頭 ($68)獅子頭係一位位計的,所以一份就有一粒,每份都跟一小碗飯。獅子頭夠鬆軟,係無牙都食得系列😛-🎈薑汁棗皇糕 ($42)去到甜品環節就試下薑汁棗皇糕!呢到既棗皇糕薑汁味好突出~-🎈茶水 ($14/位)茶水真係要特登拎出來講,因為呢到除左酒樓常見既普洱、香片等傳統茶之外,仲有桂花烏龍、瑰荔堂煌同白桃烏龍!貫徹返餐廳新派呢個概念👍 我哋就叫左白桃烏龍,透明玻璃茶壺下有蠟燭加熱。覺得呢個茶位真係抵比😹-🎀總括而言🎀👉食物:幾有新意,午市點心都好有特色!👉服務:正常,上菜好快手👍👉環境

🎈小館冰鎮甜酸豬爽肉 ($198)
小館冰鎮甜酸豬爽肉

小館冰鎮甜酸豬爽肉
🎈蒜泥白玉 ($98)
蒜泥白玉
蒜泥白玉

因為用既係白肉,所以主要靠個醬汁!蒜蓉味好夠,微辣好開胃~
🎈燕麥金沙蝦球 ($168)
燕麥金沙蝦球

🎈小館獅子頭 ($68)
小館獅子頭

獅子頭係一位位計的,所以一份就有一粒,每份都跟一小碗飯。
小館獅子頭
獅子頭夠鬆軟,係無牙都食得系列😛
🎈薑汁棗皇糕 ($42)
薑汁棗皇糕

去到甜品環節就試下薑汁棗皇糕!呢到既棗皇糕薑汁味好突出~
🎈茶水 ($14/位)

茶水

🎀總括而言🎀
👉食物:幾有新意,午市點心都好有特色!
👉服務:正常,上菜好快手👍
👉環境:座位闊落,位置都好多

🎀其他小資訊🎀
👉訂位:Openrice 都有得book