2010-05-05 32 views
半年未見老友,一個call話出來聚一聚當然即時應允,地點在尖咀﹗咁耐唔搵我都知有o的野,原來今次約我是要通知來年年頭同女友拉埋天窗。相識咁多年,聽到當然開心,而我就要當然十萬個樂意要當個伴郎,睇o黎又係時候來個終極減肥keep番o下先出得鏡喇﹗晚飯來了Nara Thai,次次來親都係Happy Hour,皆因9:00pm前生啤全部買一送一十分抵飲,待應態度亦親切有禮,一來便會再來﹗今次來吃飯,睇睇餐牌,價錢不便宜,不過既然難得一聚又開心無咩所謂﹗先點番杯Hoegaarden,由於九點幾過左Happy Hour關係,連待應姐姐都笑我點解唔早十分鐘來,睇黎來得太多已經俾職員們點左相﹗泰式生蝦刺身要$88,價錢貴啊﹗蝦大約有八隻左右,雖不大隻,卻新鮮彈牙,質感綿而爽口,眼看四周絕大部份既食客都係點呢個生蝦,就知有其吸引力,蘸少少辣汁同吃,很惹味﹗蝦頭生炸了放在刺身中間,面頭曬上海鹽,味道濃郁,夠哂香口,送啤酒是一絕。接著是泰式青木瓜沙律,$45,味道酸中有辣,木瓜絲很脆口,內有蝦米仔同埋露荀粒提鮮及增加口感,老友雖然大叫好辣不過都係忍不住繼續吃下去﹗最後的飯是欖菜肉碎炒飯,$65,飯份量不少

最後的飯是欖菜肉碎炒飯,$65,飯份量不少,炒得還算乾身,味道以肉碎為重,由於都幾肚餓關係,我地兩個唔洗十分鐘已清哂,岩岩好﹗

半年沒見一見就當然口水滔滔不絕,這夜相當精采,最後整多杯健力士作結,完美滿意。

埋單一人二百有找,食物價錢偏貴不過味道不錯,來這兒想吃泰菜的話又多個選擇了。
老友青檸梳打
Hoegaarden是傾計之基本需求