好想食放題,事關小妹真係太中意食日本野~但自問因為食得多所以已經煉成一把腌尖咀 不過今次呢間又比到驚喜喎~~原先食之前睇左d食評以為麻麻,但親身試完真係覺得可以推翻晒!先講刺身,因為同朋友慶生,而朋友又中意食海膽,所以特別訂左~一坐低填好刺身後師傅已經好快搞掂上台~碎冰底有裝飾好用心,砌得好有傳統日式老店强調的風水畫同亭台樓閣feel~做得好好~]試味之下,海膽無得彈,鮮味到不得了,三文帶子吞拿北寄樣樣都好掂!好新鮮!蝦係極大的,肉質爽之餘勁有蝦味,蝦頭勁多羔,諗番起都開心~ 小食同壽司種類都夠,小食一睇就知師傅又係別有用心地汁過,所以賣相好靚仔~]虎蝦刺身d酸汁好match,,而且蝦係夠晒新鮮,超好味~蟹沙d蟹子絕對唔會偷工減料落得好足,而泰式鳳爪都ok, 唔會過淋或者酸,完了唔係齋溝白醋既效果,要知道大x屋果d就係一味得個醋酸味,所以呢個係good既! 另外壽司都好味~個人最中意食卷物,呢度既軟殼蟹係正既~蟹又大件又夠味,係某d以軟殼蟹為皇牌既連鎖例如元x 都做唔到既~~非常抵讚~~最後係和食,金姑肥牛卷同焗蠔很好~~本來打算再encore, 但小妹的胃沒有想像中大所以

]

]

最後係和食,金姑肥牛卷同焗蠔很好~~本來打算再encore, 但小妹的胃沒有想像中大所以最後都係無叫,,但係係值得一讚既~~~

總括而言,呢個價位係尖咀,有呢d質素既野食真係抵到爛。。。。都唔知個老細有無得賺既~~但作為食客既我係非常開心的!一定會再encore!!!!!!
2015-08-11