2014-12-07 833 views
女人唔舒服既時侯真係會特別想食甜野,我突然勁想食窩夫。於是就捜尋南昌附近有邊度有窩夫食。黎到小王子甜品已經3點33分,但店仲未開(開門時間係3點半)不過我推開門佢都俾我入去店內的環境很不錯,唔似一般甜品店咁迫,有少量卡位。而且有好多小王子既元素,由於聖誕將至,店內亦多左啲聖誕裝飾。窩夫冇我相象中咁好食,一上菜既時侯睇到賣相幾靚,好精緻。但未食已經聞到窩夫的烘燶味…窩夫口感不太好,有點乾,太脆,做唔到外脆內軟。不過士多啤梨醬超讚酸酸甜甜,拌住球雪糕食一流!另外仲叫左綠茶心太軟,賣相有啲怪,畫花畫得唔似就會變老翻既感覺心太軟的軟心醬太甜,同埋幾多,食哂外面層蛋糕,啲醬都仲有一大半喺度…綠茶雪糕好正,最愛佢既茶香同清淡。我發現呢間甜品店都幾鐘意用杏仁片做材料,香口甘味都幾match同幾特別!

酸酸甜甜,拌住球雪糕食一流!
士多啤梨杏仁窩夫
綠茶心太軟