2K
2022-03-31 90 views
初一十五齋戒日,兜來兜去都搵唔到間目標齋舖,原來長洲唯一的齋舖已經執笠,趕時間是但衝入間茶記吧!凍奶茶,異常清淡,還飲得到茶香及奶味。熱菜蜜,沒怎樣特別,舒服暖暖微甜。鮮冬菇芽菜韮菜香濃鮮茄湯米粉,生芽菜爽脆非常而帶草腥味,韮菜爽甜,白雪雪米粉硬係覺得格格不入。整碗最好味係豆卜,索湯嚥韌香口。四川小麻辣肥牛出前一丁,白烚肥牛原味鞋韌。最討厭白烚出前一丁、最討厭用滾水沖湯粉完全無煮過,入口即刻食得出。麻辣在那裏?清淡水味湯底。墨魚腐皮卷,食完碗麵還未登場,苦苦等候終於出現!即炸滾熱辣,油光令令,油香微脆不過炸物油膩感頗濃,食落好似炸豬大腸。

凍奶茶
熱菜蜜
鮮冬菇芽菜韮菜香濃鮮茄湯米粉
鮮冬菇芽菜韮菜香濃鮮茄湯米粉
四川小麻辣肥牛出前一丁
四川小麻辣肥牛出前一丁
墨魚腐皮卷
2022-01-03
$50 (Lunch)