2015-06-25 3039 views
今日去試近近地既放題,本身冇諗住打,因家庭簡單食一餐,但食到唔服氣,不吐不快。事由成日行過都冇咩留意, 見到佢有85折, 又有二人同行一人半價, 咁四位去食就送一位 聽到都幾吸引, 5點55分就去等, 都有2-3家人等緊, 六點2分先有人上黎, 算, 之後同佢講食二位同行一位半價既, 佢就話七點半前要埋單走人, 唔係要收正價,雖然見易拉架係寫6點到7點半(限食一個半小時), 但你又遲, 又到我地準時, 算x2, 今次當試下, 唔係見個價錢吸引,  入座第一時間寫單, 4個人叫20 件三文魚,20隻蝦,其他刺身就10件,炸蠔芝士豆腐八爪魚丸,羊架牛柳粒雞串,烤冬菇雞翼雞軟骨,蟹柳天婦羅蟹柳沙律,前菜有泰式生蝦,我地都好中意食蝦,叫20隻試下先,叫埋軟殼蟹同海膽手卷,一支清酒,一分鐘寫住咁多即刻俾單,因為都唔夠個半鐘食,但個侍應好悠閒咁講笑,而家六點幾ja,都唔知佢知唔知佢公司出既優惠同限時架過左幾分鐘有個人拎返張泰式生蝦紙返黎問,泰式生蝦一隻一個碟既喎,你地要20件唔夠放,心諗頂你,我問佢唔可以好似刺身一大盆上?邊個會知青葉要一碟仔咁上喎,佢話唔得,試下一碟仔多放幾隻咁就走左去啲人都特

啲人都特別

等成十分鐘先上野
蟹柳沙律同泰式生蝦四碟仔,一碟兩隻,得八隻,我問佢我叫左20隻喎,佢覆我"邊叫到咁多"我再講多次,我再講"我寫左20隻",佢唔理我咁走左去
頂,咩服務黎,生蝦個汁唔夠味
,日本放題有生蝦都係流流地,兩淡食完又等,之後上烤冬菇雞翼雞軟骨,都覺得係冇醃過,連味粉都冇咁,烤得ok,但冇味
,食完又係等,出菜既速度唔睇到仲以為係好忙,睇到出菜廚師好慢慢做,侍應好悠咁行黎行去,終於上碟刺身
縮水刺身
都冇20件三文魚同20隻蝦既,全部都係10件10件咁,都唔知係落單食左定係公司潛規則,食住先,邊食邊寫單落野,唔係咁等落去,十點都上唔到多一轉野食,意外個刺身都正常
,清酒到
清酒
心諗出面清酒一支都5,6十蚊,試下任叫既差幾遠,清酒個味點解好似溝左水咁既,不過感覺都係溝左少少水,清清地,之後到手卷上到,軟殼蟹意外的ok
,可能炸野都唔得太收得鋪了,但個海膽份量少到喊
,其他野都上埋卦,都唔記得叫左咩,有野食就算,叫多轉三文魚加赤蝦,20件都只係俾10件,叫個朱古力波,等左都好耐就問佢,佢先話冇,頂
,冇就出聲啦,最後試埋個甜品,芒果布甸,快手都一分鐘就上,其他野食就等成十分鐘囉
2015-06-22
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)