聽聞BUTTERFLY PATISSERIE出品的拿破崙是全港數一數二的好味😋👍,所以前來一試我們沒有訂位,所以takeaway 回家慢慢品嚐酥皮做得好實在,表面嗰層塗上一層焦糖,令到酥皮更香脆,焦糖味好香!內層個cream我估係用上法國牛油、奶油及vanilla籽做成,質感似食軟身牛油,vanilla味沒有搶走酥皮焦糖味!成件事好似食緊酥皮夾法式奶油!我建議配英式茶食,不要配咖啡!一食就知係用上靚食材做,$78件!呢啲高難度嘅甜品都係比錢食算啦!鬼識整咩!

我們沒有訂位,所以takeaway 回家慢慢品嚐

TAHITIAN VANILLA MILLE FEUILLE
2021-01-01
TakeAway