2013-10-02 93 views
食泥食去都係屯門市廣場,今日就去左安定商場入面間Café 1950試下唔講唔知,安定商場番新完之後多左好多野食,上次OT完係M記買野食留意到佢對面開左間好鄉村style o既西餐,今次終於有時間過泥試下。間野d裝修好靚,一入門口就見到部古董流星機,戲入面就見得多,真o既就第一次見!餐廳入面落地玻璃,好開揚,加埋入面d檯凳全部都係木做,感覺就好似入左去間鄉村小屋咁 餐廳主要serve o既係西餐,但係為迎合香港人鐘意火鍋o既性格,menu入面都有一人一鍋size o既火鍋menu入面好多野都好吸引,不知不覺又order多左野2個人叫左2個dinner set, 再加左幾個沙律同小食不得不提o既係佢地個dinner set, 唔使加一之餘,$80有找包餐湯同凍飲,咁既價錢係邊度搵呀!Dinner set 我地order左個澳洲肥牛鍋仔烏冬拼黑松露白豬骨湯底,加德國式啤酒焗釀春雞個黑松露白豬骨湯底比預期好味,黑松露味好出隻焗春雞就好juicy, 有手套俾埋我地用,好細心!見佢地有我最鐘意食既腸,就叫左個瑞士芝士豬肉蛇餅腸泥試下腸身唔會太乾,真係有芝士必出泥,下面仲有配埋d酸菜同芥醬,感覺無咁

menu入面好多野都好吸引,不知不覺又order多左野

2個人叫左2個dinner set, 再加左幾個沙律同小食

包餐湯同凍飲,咁既價錢係邊度搵呀!
澳洲肥牛鍋仔烏冬拼黑松露白豬骨湯底
德國式啤酒焗釀春雞
個黑松露白豬骨湯底比預期好味,黑松露味好出
隻焗春雞就好juicy, 有手套俾埋我地用,好細心!

見佢地有我最鐘意食既腸,就叫左個瑞士芝士豬肉蛇餅腸泥試下
腸身唔會太乾,真係有芝士必出泥,下面仲有配埋d酸菜同芥醬,感覺無咁漏
瑞士芝士豬肉蛇餅腸
不嬲都鐘意食芒果,所以叫左個煙三文魚芒果柚沙律,一上臺就見到佢都幾大碟,好抵食!好濃芒果味,但食落有少少辣,問完waiter先知佢地加左少少mustard,balance返芒果個甜味,好開胃!
煙三文魚芒果柚沙律
另外仲order左個一口牛,因為牛肉凍左無咁好味,所以佢地鐵鍋上 ~ 細心!
一口牛
雖然食飽飽,但見佢地d甜品幾正,梗係要試埋佢地個甜品啦!
先泥一個classic cheesecake, 估唔到咁既價錢可以食到咁既cheesecake,佢地既cheesecake原來係自家製,所以每日都係新鮮出爐,餅身唔漏,食多兩啖都仲得!
再泥就係個彩虹法式班戟。食左咁多野食返d生果係一個完美既ending !!

整體真係出乎意料既好味,係屯門唔使走到去市中心同人迫就可以食到咁o既水準o既西餐,我諗都係得Cafe1950做到 !
2013-09-18
澳洲肥牛鍋仔烏冬拼黑松露白豬骨湯底