2017-11-25 297 views
今日同屋企人去佐敦使做野,做完嘢之後就去搵嘢食,大家都諗唔到食乜,於是平平地行去一粥麵睇下有咩好食,喺門口已經見到有啲食物嘅餐牌,見到有一個好抵嘅砂鍋雲吞雞套餐,又見到有煲仔飯食,呢排天氣又凍所以決定入去呢間度試下,呢間一粥麵同普通一粥麵堂有d唔同,呢度係有人負責幫你落單,同埋將你點嘅食物拎畀你,非常方便。好入正題講呀我哋食咗啲乜, 本身想食煲仔飯點知太好賣一早冇曬,於是就要食其他,於是叫砂鍋雲吞雞及粥底蒸鮮鍋。砂鍋雲吞雞呢個砂鍋雲吞雞,係原隻雞上的,咁當然啦隻雞當然係會細咗,係小雞喇啦。( 雖然隻雞細咗細隻但係勝在肉嫩,同埋易入味,都好好食㗎)咁除咗雞之外呢佢就配一個福建炒飯或者咕嚕肉, 咁我哋呢次就揀咗福建炒飯,個炒飯就一般般啦, 炒飯鑊氣唔係好夠,同埋個面個芡汁都一般。雖然隻雞係好細隻但係勝在肉嫩,個湯雞味好濃,雲吞雖然細咗啲但味道都唔錯。 隻雞應該是全隻的,但之前忘記影相。粥底海鮮鍋 呢個粥底海鮮鍋配料都比較多,佢有一盒肥牛肉,又兩個小烏冬,青菜, 豬潤,龍躉肉兩舊同埋一1隻蝦。如果兩個人食飯,點呢兩個餸都好足夠啦。

砂鍋雲吞雞

隻雞應該是全隻的,但之前忘記影相。

粥底海鮮鍋

如果兩個人食飯,點呢兩個餸都好足夠啦。