2024-01-07 22 views
沙田火車站一出嚟就會見到呢間泡芙店🥰耐唔耐都會排長龍今日行完街冇收穫,就決定買啲泡芙嚟食🤭店面放滿琳瑯滿目嘅泡芙😍味道選擇都幾多,而且會有其他限定嘅味道耐唔耐都會有唔同嘅優惠櫥櫃擺滿晒唔同口味嘅泡芙,色彩繽紛、琳琅滿目,令到我心大心細唔知揀咩味好😆隔離會見到店員即刻整泡芙,透明度十足見到一個個泡芙慢慢咁樣整出嚟都幾自癒🥰最後揀左芒果乳酪芭芙、士多啤梨乳酪芭芙 同埋濃朱古力布丁芭芙 😋😋😋整齊擺放嘅三個泡芙😆店家好細心咁加咗個冰包俾我哋士多啤梨🍓乳酪泡芙咬落去係食到泡芙皮嘅薄脆,有淡淡蛋香嘅味道👍🏻乳酪餡食落係酸酸甜甜幾開胃,比起吉士佢嘅質地係比較firm,多咗浸乳酪嘅香味士多啤梨都係酸酸甜甜食落係好濃郁嘅士多啤梨香❤️芒果🥭乳酪泡芙同樣係薄脆嘅外皮賠償乳酸味十足嘅乳酪餡今次配上清甜嘅芒果,個人覺得比較夾芒果仲要係大大嚿,好厚實👍🏻食落去清甜無渣,入口有濃郁嘅芒果香😋朱古力布丁泡芙布丁泡芙係呢間泡芙店嘅主打,可以話係必試😆前面已經揀咗兩隻生果味,所以我就揀咗呢個朱古力味嘅布丁泡芙有別於前面兩隻薄脆嘅泡芙,呢個泡芙食落去比較硬同埋比較脆,有種曲奇皮嘅感覺而且淨係食個皮已經有滿滿嘅朱古力香👍🏻
沙田火車站一出嚟就會見到呢間泡芙店🥰耐唔耐都會排長龍
今日行完街冇收穫,就決定買啲泡芙嚟食🤭

店面放滿琳瑯滿目嘅泡芙😍
味道選擇都幾多,而且會有其他限定嘅味道
耐唔耐都會有唔同嘅優惠

隔離會見到店員即刻整泡芙,透明度十足
見到一個個泡芙慢慢咁樣整出嚟都幾自癒🥰

整齊擺放嘅三個泡芙😆店家好細心咁加咗個冰包俾我哋

士多啤梨🍓乳酪泡芙
咬落去係食到泡芙皮嘅薄脆,有淡淡蛋香嘅味道👍🏻
士多啤梨都係酸酸甜甜食落係好濃郁嘅士多啤梨香❤️

芒果🥭乳酪泡芙
同樣係薄脆嘅外皮賠償乳酸味十足嘅乳酪餡
今次配上清甜嘅芒果,個人覺得比較夾

芒果仲要係大大嚿,好厚實👍🏻
食落去清甜無渣,入口有濃郁嘅芒果香😋

朱古力布丁泡芙
布丁泡芙係呢間泡芙店嘅主打,可以話係必試😆
前面已經揀咗兩隻生果味,所以我就揀咗呢個朱古力味嘅布丁泡芙
而且淨係食個皮已經有滿滿嘅朱古力香👍🏻👍🏻👍🏻
雙層嘅布甸食物有浸朱古力奶嘅味道,唔會好甜,但係朱古力味非常濃郁
配埋頂層嘅朱古力cream同埋裏面嘅朱古力餡,可以話係四重朱古力,鍾意朱古力嘅朋友必試👍🏻👍🏻