2019-06-21 124 views
呢一餐期待左好耐☺️ 身邊不少朋友都話呢間鉄板燒好有水準,今晚就特登訂座一試!現場環境好靚,有三張鉄板燒枱,而另一邊就有壽司師傅,可以食omakase🍣有唔同既套餐可以選擇,我地就揀左白象拔鉄板燒二人餐🥰 沙拉醬汁係微微既芥末汁,沙律菜新鮮爽口,配上藜麥,一個好好食既前菜紅酒煮鵝肝我地一路食,其實大廚已經開始準備鉄板燒👍🏻 鵝肝勁厚切,有入口即溶既感覺,配上意大利黑醋蜜糖,超好味😭 上菜時店員會好細心咁介紹食材,伴碟既花瓣係可以食得既溫室玫瑰花🌹同板本菊🌼日本白象拔100%日本產既🥰 一人份量都幾多,可以先唔點任何醬汁食,鮮甜爽脆👍🏻 之後可以試下擺左喺碟既芥末忌廉汁, 又有另一番風味,我就兩種食法都咁鍾意!特別菜品 - 奶油煮法國白露筍原本望落以為會好膩,但無喎😍本身白露筍超清甜,一咬落去其實露筍味比奶油味更重,感覺上就剛剛好😚熊本縣產A5和王牛店員介紹係得獎牛😋大廚已經輕輕調過味,而碟上仲有唔同既配料配搭,例如喜瑪拉雅山岩鹽同芥末,試下邊種食法最岩你口味👍🏻 得獎牛係唔同啲,入口即溶🙊連伴碟既蔬菜都好好食好甜!和牛炒飯好香超惹味🥳 日本產米每一粒都飽滿,粒粒分明🤩 清酒雞湯個湯勁甜!

有唔同既套餐可以選擇,我地就揀左白象拔鉄板燒二人餐🥰

奶油煮法國白露筍

特別菜品 - 奶油煮法國白露筍

和牛炒飯
好香超惹味🥳 日本產米每一粒都飽滿,粒粒分明🤩

清酒雞湯
個湯勁甜!仲有好大粒帆立貝🤤

甜品 - 柚子雪耙
甜品有幾款雪糕或者生果杯選舉,我就揀左相對無咁heavy既雪耙😝 柚子味好濃😍

臨走店員同我地介紹一至六都有既set lunch, 平均一人二百蚊就有個鉄板燒餐,好抵食,已經拎左大廚卡片下次再食🤣
2019-06-06
奶油煮法國白露筍