今個星期,難得同一班30年沒有見的舊同學相聚,就去咗太子聯合廣場,好彩酒樓食飯,本身諗住好彩酒樓質素有番有信心才去,點知去完之後發覺簡直兩個世界,食品質素差,舉例,我們叫左個小炒皇,點知出嚟糸個西芹腰果炒雞球,味道100分的話我比35分,其實入去時都見到酒樓是晚飯收10點,我哋都明白,現在啲餐廳都會提早關門,但係冇諗過我們坐到9:30 ,啲女侍應就行埋黎同我哋講:(我哋收工㗎啦,你哋唔好坐咁耐啦😳😳😳😳),去到9:48的時候,這個女士應直頭行埋你把我們枱上的嘢清走晒埋換埋張新枱布,重要擺咗明天早上的茶市位,仲同我哋講:(我哋要收工㗎啦⋯⋯ )😱😱😱真係嚇親人,坦白講我日後請朋友食飯,或者同屋企人生日走我一定唔會再嚟呢度,為什麼而家好彩酒樓服務變得咁差,簡直幫佢老闆倒米🤬🤬