2021-08-27 1246 views
香港人唔知係咪有一個秋冬時節就會有一個想飯煲仔飯嘅癮,今日癮一起就專程5點半嚟到西營盤嘅坤記排隊,食返個熱辣辣嘅煲仔飯。白鱔煲仔飯 ($105) - 白鱔夠肥美夠大件,鼓汁及辣椒好配白鱔,可以中和返肥膩感,,到於個飯先至係極品,煲底全部有燋香飯燋,脆口,飯燋有滿滿白鱔精華加埋煲仔飯的甜鼓油味,係超級美味,至於白飯煲得夠乾身之餘又帶白鱔油香,好食到停唔到口。臘味田雞煲仔飯 ($110) - 田雞嫩滑又彈牙好食,臘味我本人覺得份量有點點少但都好食嘅,始終西營盤都係一個海味乾貨習中地,臘味點可能攞唔到靚貨呀,此外臘味更可以帶動煲仔飯有更豐富油份使食味倍增,飯底同樣可口,油香更為豐富滋味。基本上嚟得坤記食任何煲仔飯都可以係包好食嘅,必試呢。
白鱔煲仔飯

基本上嚟得坤記食任何煲仔飯都可以係包好食嘅,必試呢。
2021-03-03
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
白鱔煲仔飯