2023-01-28 1343 views
前排口利福推出左Black Series Menu, 每位✨$388就可以食到多款招牌菜😋 感謝朋友幫手訂枱。口利福係位於上環蘇豪區嘅一間新派中菜,裝修別樹一幟,整體以紅色為主,中西風格俱備。服務方面亦同樣帶有西方原素,雖然食嘅係粵菜,但侍應係外國人,menu亦係英文,非常有特色。✨蝦多士x大阪燒剛炸起嘅蝦多士上加上左大阪燒醬汁,上面亦加滿左生菜絲同木魚粹,味道可圈可點。✨重慶辣子雞翼炸至金黃香口嘅雞亦上加滿左辣椒,就咁望落成碟都係紅色,但其實食落並唔係好辣,幾過癮。✨翡翠姬松茸素餃素餃味道都唔錯,略嫌口感較為黏膩。✨炭火蜜汁黑豚叉燒餐廳招牌菜嘅叉燒,真係超級好味!外層有非常厚嘅蜜糖,中間嘅肉肥瘦均勻,口感嫩滑,係我食過最好味嘅叉燒之一。✨煙燻脆皮三黃雞脆皮三黃雞同樣十分出色,外層嘅脆皮有淡淡嘅煙燻香,雞肉嫩滑,帶少許雞油香。✨薑蔥頭蒸海鱸魚柳本來對魚柳冇咩好感,但佢地嘅蒸魚柳令人有喜出望外嘅感覺!鱸魚柳去滑後以中式嘅蒸法煮熟,火喉控制得恰到好處,口感嫩滑,蒸魚豉油同香蔥味亦剛好彌補左魚肉唔夠鮮美啲缺點,非常好味😋整體而言味道令人滿意,係相當高水準嘅粵菜!但就唔推薦佢地嘅cocktai

✨蝦多士x大阪燒

✨重慶辣子雞翼

✨翡翠姬松茸素餃
素餃味道都唔錯,略嫌口感較為黏膩。

✨炭火蜜汁黑豚叉燒

✨煙燻脆皮三黃雞

✨薑蔥頭蒸海鱸魚柳

整體而言味道令人滿意,係相當高水準嘅粵菜!但就唔推薦佢地嘅cocktail,雖然用金色招財貓裝住幾得意,但飲落有啲似清潔劑味。

服務方面,本來我地都幾滿意,店員相當熱情好客,第一印象幾唔錯。但本來朋友特意準備左生日驚喜,希望可以在甜品上插上蠟燭,但店員好似完全忘記左😅要我地提醒先記得,呢度扣左分。