2016-05-10 1641 views
母親節帶4歲小朋友2人去食午餐,首先問待應有沒有母親節主題的食品,佢語氣唔多好一個字'無'就咁回答,當時有D失望,跟住點了2個午餐 加$加是日甜品,待應比相我睇係個蛋白批有士多啤梨藍莓幾好(諗住無母親節餐都有個甜品補數可以同小朋友影 好開心,點知食完2個餐話賣晒,超失望)講返果2個午餐,睇食評話高水準西餐我先專登去食,點知一個魚扒配薯蓉,魚肉明顯霉又D位一係好鹹一係無味,D肉無魚鮮味則邊醬汁少得可憐,另一個豬肋骨配意粉,意粉好乾,豬肋骨肉質夠淋,可惜唔夠juice又唔夠燒汁味,我覺得食物質素同烹調真係比預期失望 , 連杯凍o茶都無味,茶餐廳至少都飲到茶既苦嚁啦! 不過得意既係張枱有大大張畫紙可以畫下畫
不過得意既係張枱有大大張畫紙可以畫下畫