2014-02-03 14322 views
呢次係我第2次打食評 我一向都鐘意去樓上cafe坐下同朋友聚會 見到呢間cafe食評好多 所以一直都想試下 但無奈book左2次都依然book唔到 直到今年 因為朋友想同我補食番餐生日飯 所以再試下book多次終於成功我地當日book左8:00 一行8人 準時到達 張枱都岩岩好唔太逼 之後到揀menu 佢有分幾款套餐 我地都揀左每人$118個個套餐 佢包左個沙律 芝士包 芝士薯條 焗薯皮 蜜糖雞翼 仲有好期待既酥皮pizza 仲有一個白汁煙肉意粉 仲有每人都包杯飲品 我地8:30落單 落單個陣侍應都有問洗唔洗加錢將pizza升級7寸變9寸定10 咁我地落單前亦覺得佢小食都比較多應該夠飽唔洗加 落單後 我地d飲品等左20分鐘先到 出飲品個陣女侍應放底時非常細聲咁交代左杯飲品就算 好 可能因為佢忙緊所以唔緊要 但點知到第2杯飲品時 就出現同朋友掉轉飲品呢個情況 我就飲左朋友杯好似叫水蜜蜜既飲品 而朋友亦都飲左我杯興合合 我同朋友都互相試下 我非常慶幸錯有錯著飲左朋友個杯 因為個杯所謂既興合合完全淡而無味 分分鐘水都好飲過呢杯飲品 仲有飲品中提到既啫喱仔 只係一般既寒天條 有少少令人感到失望

到9:00先有一樣野食出..就係呑拿魚沙律 我試左1條 個陣味係好臭 d洋蔥味係好似煤氣味咁 可能落得太多 連朋友都咁講 大家最後都餓住個肚等到9:30
9:30先有其他野食 個焗芝士包同雞翼 都算ok的 但每一款食物每人只得一隻 完全勁肚餓
之後到薯條份量終於似正常7人份量 味道亦都唔錯
芝士包
蜜汁雞翼
焗薯皮
到10:00終於出埋pizza 期待左咁耐點知 pizza份量完全離譜 一人一塊手指尾咁長既pizza 每人一塊後只剩番2塊係盤中 最後仲要同朋友一齊爭
酥皮PIZZA
酥皮PIZZA
10:30先出埋主菜 煙肉意粉 味道係唔錯 但我可以話你知 又係勁少 大家每人1-2啖已經清唒
白汁煙肉意粉
最後甜品有 芝士蛋糕 木槺蛋糕 同雪糕 我地每樣都有點 所謂木槺蛋糕只係係面頭加上餅碎既芝士蛋糕 已經唔想食
朋友都帶左3件西餅上黎一齊share 切餅費每位要收$2
甜品

Other Info. : 另外真係有樣野幾嬲 係食緊小食期間 個女侍應見到我地有碟小食食完 打算收 但佢並唔係企係寬鬆既枱邊收 而係係咁係朋友中間攝入去收 大家都奇怪 你大可以講聲唔好意思 我地都會傳遞比你 食物份量又少 全場又焗 真係太失望 保證無下次! 寧願去d無保證既cafe試 !
Celebration
Birthday