2021-11-04 417 views
耐唔耐都會想食下餃子😋除咗屋企包嘅之外,街上都有好多唔錯嘅餃子店行出港鐵太子站D出口行幾步路,就會見到呢間豐信餃子店見到門口咁多人排隊,就知道冇揀錯🤘雖然好多人排隊,但食得唔耐,好快就有位呢度有售唔少種類嘅餃子,堂食嘅可以揀湯餃、煎餃,甚至係鹹蛋黃餃子🥟;另外都可以外賣凍餃返屋企自己煮因為價錢唔貴,而且食少少就飽,所以唔洗就住就住,想食就嗌呢晚就叫咗少少小食、一碗餃子(配米線),同埋一支豆漿餃子的確好有水準,而且多款味道,任君選擇另外小食都有好多款,亦都好好食最重要係價錢貼地,食到飽都唔肉痛!豆漿十蚊支,係正遠荳品廠嘅,本身自己都好鍾意佢哋嘅豆漿,啱晒我口味😍秘汁鹵蛋 ($18)香煎豆腐 ($15)甜蜜蜜雞中翼 ($23/3隻; $34/5隻)香菇鮮肉餃 ($42/7隻) (+$10 改配酸辣湯底; +$8 配米線)湯餃預設配椰子雞湯,我就重口少少,加十蚊轉咗做酸辣湯底😋順便加個米線,食埋酸辣米線🍜首先個餃子嘅菇味超級香,忍唔住講咗出聲🤣 老闆聽到就介紹話係因為佢哋嘅菇係喺海味店買入嘅大大隻冬菇🍄,所以味道會特別香!酸辣湯底夠惹味,不比米線店遜色!朋友嘅鹹蛋黃煎餃,味道濃郁,夠特別,值
耐唔耐都會想食下餃子😋
除咗屋企包嘅之外,街上都有好多唔錯嘅餃子店

行出港鐵太子站D出口行幾步路,就會見到呢間豐信餃子店
見到門口咁多人排隊,就知道冇揀錯🤘
雖然好多人排隊,但食得唔耐,好快就有位

因為價錢唔貴,而且食少少就飽,所以唔洗就住就住,想食就嗌

呢晚就叫咗少少小食、一碗餃子(配米線),同埋一支豆漿
餃子的確好有水準,而且多款味道,任君選擇
另外小食都有好多款,亦都好好食
最重要係價錢貼地,食到飽都唔肉痛!

秘汁鹵蛋 ($18)
香煎豆腐 ($15)
甜蜜蜜雞中翼 ($23/3隻; $34/5隻)
秘汁鹵蛋
香煎豆腐
甜蜜蜜雞中翼

湯餃預設配椰子雞湯,我就重口少少,加十蚊轉咗做酸辣湯底😋
順便加個米線,食埋酸辣米線🍜
酸辣湯底夠惹味,不比米線店遜色!
香菇鮮肉餃

朋友嘅鹹蛋黃煎餃,味道濃郁,夠特別,值得一試!
鹹蛋黃煎餃
鹹蛋黃煎餃