2021-07-18 164 views
#dinner #拉麵 #中環好耐冇食拉麵了ʕ •ᴥ•ʔ呢間拉麵店係一條大街嘅小巷入面,條巷仔有好多精美嘅壁畫,所以好易搵!九味醬油湯拉麵🍜通常呢啲拉麵都係得一兩片叉燒,食肉獸見到呢個拉麵有咁大舊肉,即刻眼睛發亮(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)舊肉都幾好食,夠入味同淋,肥瘦適中ʕ •ᴥ•ʔ個醬油湯底都幾好味。極上芫荽醬油湯拉麵配低溫慢煮叉燒🍜就係為咗呢碗芫荽拉麵而來,第一次食芫荽拉麵,真係好多芫荽啊成座山咁高!芫荽迷要嚟朝聖٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و湯底有少少芫荽味,不過我鍾意上面個九味醬油湯多啲,如果芫荽再少啲菜梗就perfect啦!自家製餃子🥟我地坐低咗之後有位大叔入嚟問係咪有餃子食,心諗唔通呢度餃子好出名?即刻叫個試下ʕ •ᴥ•ʔ食落覺得都ok,不過點餃子汁個比較驚艷,可以一試!唔記得講,呢度仲有波子汽水飲!好懷念啊已經好耐冇飲過了~
#dinner #拉麵 #中環

九味醬油湯拉麵🍜

極上芫荽醬油湯拉麵配低溫慢煮叉燒🍜
極上芫荽醬油湯拉麵

自家製餃子🥟
自家製餃子

唔記得講,呢度仲有波子汽水飲!好懷念啊已經好耐冇飲過了~
極上芫荽醬油湯拉麵