1K
2017-08-10 1212 views
大排檔完完全全系香港既一種傳統飲食文化,其實大排檔一啲都吾平,千其吾好小覷,不得不承認,這頓宵夜 ,真的很正!原來呢條街仲有幾間都系大排檔,排排坐,有好多張摺枱同埋膠櫈,仲有離遠已經聞到既小菜味,確實有地道風味。海鮮迷原本想叫蟶子,職員話已經賣曬,失望下次再黎睇下賣曬未先。炸墨魚餅系最好味既一道菜,味道真系同出面既完全吾一樣,出面既感覺上墨魚味吾重而且有陣'膠'味,呢度既墨魚餅有手打的feel,好新鮮,真系好正原本我系吾食鹵水腎/大腸乜乜乜,但男朋友極力推介之下決定一試,鹵水鵝好足料,同埋啲花生都大粒過人,大大盤咁,但食完鵝之後發覺真系吾錯既新嘗試椒鹽鮮魷一向都系我必叫既小菜,呢味菜比其餘三味遜色,吾系十分脆呢,不過有好多蒜蓉,蒜香感好重,中意食蒜蓉既人會愛上的。豉椒炒蜆既精髓相信一定系香、汁濃、蜆大部份都開口,真系好多隻都開曬口,吾似有啲大排檔咁比勁多都系未開口,撈埋豉汁好香,又系一絕既一道菜。

海鮮迷原本想叫蟶子,職員話已經賣曬,失望
下次再黎睇下賣曬未先。

炸墨魚餅

潮州滷水鵝

椒鹽鮮魷

豉椒炒蜆
$180 (Last Night Supper)
炸墨魚餅
潮州滷水鵝