午餐時分,預料今日會有大雨🌧大家都決定外賣返公司食飯諗起角落頭位有間專做外賣嘅日式小店,舖面望落都乾淨,睇過menu係吸引,價錢合理,11:30後就打去叫定睇吓個賣相先,每盒飯除咗主菜,會有些少西蘭花🥦同蕃茄仔配搭蛋包飯飯底係炒飯,入面有紅蘿蔔同肉碎。除咗蛋包飯,其餘嘅白飯面會灑少少梅粉上去(唔影響味道的),可能令賣相更好睇先唔好講味道,就咁睇個擺盤同食澤,已經加咗分視乎點咩餐,仲有杯麵豉湯送麵豉湯,估計係粉沖嘅,正常味道。我點嘅係什錦飯,入面有炸蝦🍤、炸蠔、忌廉蟹餅(?)同溏心蛋 炸物煮得好好👍🏻👍🏻,外脆內軟,入面唔會有海鮮嘅腥味,個忌廉蟹餅(?)咬落去有種似魚腐嘅感覺(唔知係咩餡但係好味😚)未去到「嘩,真係好好食」嘅感覺,但呢個價錢,咁嘅質素,我會encore 事前問咗店員哥哥加汁,佢有俾到幾包燒汁我撈飯,非常nice 其餘飯我冇試食🤣俾唔到評價不過據佢哋feedback都話,係cp值幾高嘅店強烈推薦外賣返屋企/公司食嘅小店😋

午餐時分,預料今日會有大雨🌧大家都決定外賣返公司食飯

睇吓個賣相先,每盒飯除咗主菜,會有些少西蘭花🥦同蕃茄仔配搭
日式蛋包飯
燒汁漢堡飯
忌廉茄醬漢堡飯

蛋包飯飯底係炒飯,入面有紅蘿蔔同肉碎。

先唔好講味道,就咁睇個擺盤同食澤,已經加咗分
視乎點咩餐,仲有杯麵豉湯送
麵豉湯,估計係粉沖嘅,正常味道。

我點嘅係什錦飯,入面有炸蝦🍤、炸蠔、忌廉蟹餅(?)同溏心蛋
什錦飯

事前問咗店員哥哥加汁,佢有俾到幾包燒汁我撈飯,非常nice

其餘飯我冇試食🤣俾唔到評價
不過據佢哋feedback都話,係cp值幾高嘅店

強烈推薦外賣返屋企/公司食嘅小店😋
2022-06-30
$58 (Lunch)
什錦飯