2020-05-01 655 views
經歷過上次嘅失敗, 今次為食男友有備而來! 就係餐廳晚市30分鐘前嚟人肉排隊 😂~排咗半個鐘左右為食男友順利六點左右坐到入去! 😊 我哋嘅位置喺正餐廳嘅正中間, 可以全程睇住意大利籍嘅老闆搓薄餅 🍕 每個座位嘅枱面都有放細細張嘅酒精消毒濕紙巾, 感覺安心~男朋友揸主意叫咗個煙豬肉忌廉飲管粉 (Carbonara Bucatini), 忌廉汁好香夠濃味, 配上煙肉鹹鹹地, 意粉彈牙好食! 叫咗個香烤黑椒雞翼, 影相嘅時候男朋友已經食咗一隻.. 😇.. 雞翼肉質好嫩, 烤過嘅雞翼好香脆, 黑椒味濃, 好食! Pizza 我哋揀咗 T-Rex, 餡料有mozzarella cheese, 蕃茄, 火腿, 腸仔, 辣辣地嘅salame 好多肉, 啱晒食肉獸!!! 薄餅皮幾簿, 個邊都幾脆口, 正宗意大利pizza style, 好味呀~ 餐廳人好多, 侍應服務尚算勤快, 上菜都好快, 畢竟想食嘅客人太多喇! 但排隊係值得嘅, 因為真係我喺城中暫時食過最好食嘅一餐意大利餐!! 幸福~~~ 後話, 由於望見後邊嘅老闆落力地搓緊嘅pizza, 10塊有8塊都係藍芝士蘋果 係呢間餐廳嘅招牌菜式!

Carbonara  Bucatini

Grilled  Black  Pepper  Wings

T-Rex

係呢間餐廳嘅招牌菜式! 所以後來回頭買咗個外賣薄餅返去孝敬屋企人~

味道好強烈, blue cheese 的確唔係人人接受到.. 襯埋蘋果, 又出乎意料咁夾, 有好清新嘅感覺!
想即刻再食多塊!!!

Gorgonzola  & Apple

2020-02-28
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
Carbonara  Bucatini
T-Rex