2015-09-28 414 views
店舖以黑白色為主,突顯型格,但同時牆上有一篇關於拉麵歷史嘅書法,中日風格混合。Meun上有六種兵衛,包括「炎、赤、隱、黑、金、銅」最後我叫左"黑兵衛",湯底係清雞湯同醬油,所以較為鮮甜,絕對適合中意清清地嘅朋友仔。而且有木魚花,撈一撈令個湯帶出一種特別嘅香味麵條尚算彈牙,不過流心蛋簡直係一試難忘,蛋白蛋黃整得洽到好處,兩者都非常嫰滑,蛋黃仲好流心。而日式叉燒亦好入味,肥瘦適中,入口即溶!肥肥嘅脂肪包住輕輕烤過嘅瘦肉,帶有少少焦香味。外貌真係幾似屋企嘅餃子,但個皮都煎得尚算香脆。不過意想唔到嘅係,一咬就爆左好多肉汁出黎!點啲醋加辣椒醬,更加惹味
Meun上有六種兵衛,包括「炎、赤、隱、黑、金、銅」

黑兵衛
自家製狀元餃子

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
黑兵衛