2019-03-02 894 views
又嚟食團年飯,上年d嘢食又唔熱,又唔好味。坐出面大廳又迫又多人,其他人行過我後面要企起身囉,成餐飯都坐唔定。今年入咗窗邊走廊大房,靜d,又無人行嚟行去。不過今年好明顯無咁多客嘅,個場裝修咗,枱之間多咗d空間。我地訂8點入坐,大約8:15叫咗佢地起餸,點知等到8:40都未見到。跟著先發現無俾卡我地,雖然我唔知咩卡。全部人好餓,清曬,件件都食得,無d頭頭尾尾。年年都食呢個,麵底最搶手。龍蝦有d無整開,雖然有俾剪,不過都非常困難剪開。呢個比較失望,無咩料。呢個非常hea,炸燒賣同炸魚蛋都當係團年飯餸之一喎。呢個正常嘢,d料可全食。條魚都係正常嘢。雞都係正常嘅。呢個都係正常。糯米飯唔錯,有少少臘肉,花生等。非常之熱。壽包嘅涵唔太甜。總結嚟講,今次呢餐比起之前幾年喺到食嘅團年飯都有進步。之前嗰d食物唔熱,份量少,味道太奇特。仲有之前個場又嘈又迫。今次d食物終於夠熱,味道正常咗。個場無咁迫,而且無咁嘈。希望水準繼續上升啦。

全部人好餓,清曬,件件都食得,無d頭頭尾尾。
鹵水鵝王大拼盤

上湯波士頓龍蝦

呢個比較失望,無咩料。

紅燒竹笙海皇翅

呢個非常hea,炸燒賣同炸魚蛋都當係團年飯餸之一喎。

黃金鴛鴦蝦蟹棗

呢個正常嘢,d料可全食。

翡翠帶子珊瑚蚌

條魚都係正常嘢。

清蒸游水大花尾躉

雞都係正常嘅。
當紅脆皮雞

呢個都係正常。
蠔皇原隻鮑魚扣玉掌

糯米飯唔錯,有少少臘肉,花生等。非常之熱。

生炒糯米飯

壽包嘅涵唔太甜。

賀喜蟠桃

2019-02-01