2023-12-07 139 views
依家話你知!呢次去到間舊記得糖水店,瞓身一試佢地嘅經典芒果炙燒雪糕,真係心思思咁等嗰一啱啱整好的盆藝術品咁。撈一啖落口,彩虹般嘅層次感;先係涼快嘅雪糕滑過舌尖,跟住個甜滋滋芒果醬,啖啖都係果香噴噴。唔使言語,眼波嗲嗲,我都知道同行嘅狗朋貓友都讚好讚滿分!🍨再點咗個傳統杏仁豆腐,簡單唔過哂,但係食落個潤滑,又唔會太濛,輕輕哋嘅甘香真係撲鼻。話晒,港式甜品就係要咁,唔需要太複雜,簡簡單單最真。喺嘈雜嘅都市裏頭,呢啲小小嘅幸福感真係寶貴。推介俾大家,下次路過,記得幫襯,唔好錯過!🍮心滿意足曬,走出間舖頭,轉頭再望望,都係嗰啲暖暖嘅黃光,就好似食完甜品後嘅心情,暖笠笠。下次有机會,一定會再嚟,試下其他款,滿足下我嘅甜蜜味蕾。😌