2015-07-29 2791 views
我和朋友們一向都好喜歡食芽莊,覺得水準好好而我個人就貪佢地有賣越式三文治,呢個另我有無限回憶的包包我們今晚點了生牛肉河,越式三文治,炸魚餅,安南藕苗蝦沙律生牛肉河 - 就不多說了,但今晚有小小失準,河粉好似唔夠熟,吃到小小怪味,似果d乾河粉未煮琳嘅味道炸魚餅 - 超厚身,好足料,又彈牙,啖啖魚肉加埋莳萝嘅香味,個比例剛剛好食到停唔到口安南藕苗蝦沙律 - 值得推介, 蝦肉只是配菜,藕苗才是主角色, 醋加藕苗爽口清香,見到一個個看似蓮藕的小孔,有驚喜又開胃越式三文治 - 以前外國讀書因為平日日當正餐食,對佢有情意結同回憶,芽莊唔算做得好好食,但香港選擇不多所以我唯有接受,脆脆的法包,中間有(應該係雞)肝醬+小許沙律醬,再夾入扎肉,叉燒,燻蹄,酸蘿蔔,青瓜,既清新又美味,如果再加d美極就更可口仲送多個維港海景,簡直一流
我和朋友們一向都好喜歡食芽莊,覺得水準好好
而我個人就貪佢地有賣越式三文治,呢個另我有無限回憶的包包
我們今晚點了生牛肉河,越式三文治,炸魚餅,安南藕苗蝦沙律
生牛肉河
炸魚餅
安南藕苗蝦沙律
越式三文治

仲送多個維港海景,簡直一流

2015-07-28