2015-09-11 394 views
一行五人去尋韓風。。好彩一早book定枱,book左6點半,但我6點15分就到達,原以為要齊人先可入坐,但侍應隨即安排我地入坐。侍應先放下數碟前菜(泡菜,四季豆,薯仔,蓮藕)我較喜歡薯仔<---夠入味,其次蓮藕都不錯。每枱都會有麥茶源源不絕的提供。我們點了牛肉拼盤,海鮮拼盤,雞肉,黑毛豬五花腩,還有雞肉雜錦石窩飯。牛肉拼盤,款式齊全有和牛,牛舌,牛肋骨,牛肋骨肉,巧正呀!價錢$398都算合理,份量都ok!海鮮拼盤都係$398(有魷魚,生蠔,元貝,蟶子,鮑魚同埋蝦)款款都好新鮮,又鮮又甜。黑毛豬五花腩好香口價錢比普通五花腩貴,我建議食返普通都ok!雞巧巧味,好軟好入味!石窩飯份量太太太少,味道則一般。最欣賞侍應們好有心機幫忙燒,塊燒烤盤一變黑即刻幫忙換,大大話話起碼換了8次!換到都有啲唔好意思!服務態度很好,韓國侍應生聽到我說想要牙籤,轉頭即刻奉上,(仲以為佢聽唔明添)。另一個建議係食友們可試試啲韓式酒,因為汽水一罐要$20,太唔值啦!反而酒類的價錢較合理!用餐時間只有1.5小時,好似有啲不夠。但我地過左半小時先有人提我地last order都算係咁!整體而言,好好味,服務態度都很好,值得一試。
麥茶
用餐後有香口膠同糖