2016-11-01 2628 views
打算同男朋友慶祝anniversary,係網上睇咗好多放題嘅食評,最終選咗呢間,真係無揀錯。  本來訂咗枱8點鐘,但係男朋友到差唔多七點個陣話肚餓,所以就上咗去碰下運氣,睇下有冇枱。上到去都唔洗等,同個經理講咗之後佢就話可以俾我地入去,真係太好,可能因為星期四所以都唔算滿座。  入到去點菜,雖然野食嘅選擇唔算多,但係都算幾多唔同種類,178呢個價仲有埋shabushabu真係幾抵,仲有自助嘅火鍋同甜品區,好驚喜啊!刺身真係唔錯,都夠新鮮,三文魚好肥美,赤貝都好鮮甜,仲有個叫白豚片嘅物體(?)唔知係咩嚟嘅,但係好好食~啲熱葷都唔錯,真係即叫即整,送出嚟仲有煙嘅,當中一口牛特別好食,不過就太細碟。Shabushabu個湯底唔錯,啲肉類都夠新鮮,去個自助火鍋吧到可以自己攞菜,又可以解下滯,幾好~最正就係你唔洗叫啲waiter,佢地都會自動幫你個火鍋加湯,仲要真係加湯,唔係好無誠意嘅加清水,好好服務啊~  出野速度方面,第一輪出野真係好快,差唔多一遞單就上咁濟,快到嚇親!佢地仲幫我地hold起個shabushabu先,因為張枱無位放住,仲會同我地講聲,等我地唔洗痴痴的等。收碟好快,完全唔洗叫人

入到去點菜,雖然野食嘅選擇唔算多,但係都算幾多唔同種類,178呢個價仲有埋shabushabu真係幾抵,仲有自助嘅火鍋甜品區,好驚喜啊!刺身真係唔錯,都夠新鮮,三文魚好肥美,赤貝都好鮮甜,仲有個叫白豚片嘅物體(?)唔知係咩嚟嘅,但係好好食~啲熱葷都唔錯,真係即叫即整,送出嚟仲有煙嘅,當中一口牛特別好食,不過就太細碟。Shabushabu個湯底唔錯,啲肉類都夠新鮮,去個自助火鍋吧到可以自己攞菜,又可以解下滯,幾好~最正就係你唔洗叫啲waiter,佢地都會自動幫你個火鍋加湯,仲要真係加湯,唔係好無誠意嘅加清水,好好服務啊~

出野速度方面,第一輪出野真係好快,差唔多一遞單就上咁濟,快到嚇親!佢地仲幫我地hold起個shabushabu先,因為張枱無位放住,仲會同我地講聲,等我地唔洗痴痴的等。收碟好快,完全唔洗叫人嚟收野,佢地見到就會即刻收,超好服務。不過去到後期,第三四輪左右啦,出野就開始慢,要催一兩次先會出俾我地。

第一次打食評,有以下總結:

優點:

1第一輪出野快

2價錢包埋任食火鍋,幾抵食

3有清酒,梅酒任飲,清酒仲可以熱上,好爽啊呵呵

4野食幾好食,刺食新鮮,熱葷都好味

5服務超好,收碟好快,人手都足夠,個個做野好自動波好爽手

6連自助甜品甜品都好高質,有個土多啤梨yougurt mousse超超超好食!

7廁所都ok乾淨

缺點:

1第三四輪出野開始慢,要催一兩次先嚟

2熱葷好細碟

3二人枱好細張

4食物選擇少

唔慣食野個陣影相(因為忍唔住已經食咗),所以無圖,呢間放題值得去,希望以上嘅評價可以幫到煩惱緊揀咩餐廰嘅你啦~
2016-10-20
Celebration