2015-10-16 121 views
同肥髀逛街之後,想早啲食埋晚餐先回家,行過呢間越南餐廳,呢住入去茶餐當晚餐食埋,入去見格局係普通茶餐廳,一啲越南風味都無,坐低睇住下午茶餐牌,唸好就向店內一個阿婆招手,佢埋來劈頭冷淡一句已過了下午茶時間,我睇返餐牌標明時間,我只係過了兩分鐘,仲要我入來你唔講,話比我知下午茶last order?(我去好多餐廳都會提醒客人差不多夠鐘)好!當我過時!肥髀又話肚餓,照叫一碗河粉分享,之後見牆上貼住叫粉麵加錢配飲品!再加個熱檸茶!什錦河粉:一上菜已唔對路,仿蟹柳兩大條,完全唔覺係越南嘢,仿蟹柳加硬幫幫扎肉!扎肉同雞絲無味,豬頸肉好碎,只有洋蔥絲及蔥花,連青檸九層塔葉都無!極無誠意!唯一湯底夠濃味!但咁叫越南河?真係接受唔到!熱檸茶:夠熱茶底濃又唔澀,茶餐廳水準!講真若碗粉係普通茶餐廳叫,我唔會咁失望,一間越南餐廳比啲咁水準我,真係接受唔到!不如改做茶餐廳好過咁樣!阿婆明顯係老板,走時佢收錢愛理不理不睬咁,其他店員無啲咁嘅面口架,其實佢為乜要行出來趕客呢?食完覺得浪費了一餐嘅配額!
什錦湯河
熱檸茶:夠熱茶底濃
熱檸茶
又唔澀,茶餐廳水準!
食完覺得浪費了一餐嘅配額!
2015-08-25