2015-09-09 4323 views
位於中環既放題真係比較少搵, 因為本身新界人,多數都係出油尖旺多~但今次會揀呢間係因為媽咪有美安優惠卡, 平日時段有7折, 假日都有8折, 折左每人220左右~就試下啦!其實呢間放題係2年幾前食過一次, 當時係平日晚上,好靜, 全場都冇10枱, 而且印象中係偏貴的.我地book左7:45, 可以食到11:45, 放題黎講都幾長時間~早左15分鐘上到去,諗住報到先, 點知起碼等左5分鐘,D侍應行黎行去都冇人停低幫我地....不停唔該唔該都冇人理,最後佢地receiption枱電話響, 先有個女人埋黎聽電話,聽完即刻同佢報到, 佢就話夠鐘先可以入, 咁係lift口排櫈坐住等,陸陸逐逐多人到達, 成個lift口迫滿哂人,終於等到7:45, 開始入座~有卡位坐! 我地5人行, 有兩個高大大隻仔, 第一次放題坐得咁舒服喎!放題黎講佢剔野食既紙真係少,計埋飲品個張都係得5定6張,不過有D真係有驚喜!竟然有我至愛三文魚籽!! (又至愛~XD)仲要都幾新鮮, 唔係爭X 個d細細粒冇咬口貨色~另外帆立貝壽司又係好得~大大粒~嘩嘩嘩!! 仲有海膽tim!!無限叫無限加!!無臭味~甜的~甜蝦普通~但新鮮~
位於中環既放題真係比較少搵, 因為本身新界人,
多數都係出油尖旺多~
但今次會揀呢間係因為媽咪有美安優惠卡,

其實呢間放題係2年幾前食過一次, 當時係平日晚上,
好靜, 全場都冇10枱, 而且印象中係偏貴的.

早左15分鐘上到去,諗住報到先, 點知起碼等左5分鐘,
陸陸逐逐多人到達, 成個lift口迫滿哂人,
終於等到7:45, 開始入座~

有卡位坐! 我地5人行, 有兩個高大大隻仔,
第一次放題坐得咁舒服喎!

放題黎講佢剔野食既紙真係少,計埋飲品個張都係得5定6張,
不過有D真係有驚喜!
竟然有我至愛三文魚籽!! (又至愛~XD)
仲要都幾新鮮, 唔係爭X 個d細細粒冇咬口貨色~
另外帆立貝壽司又係好得~大大粒~
甜蝦普通~但新鮮~
三文魚肥美~吞拿魚就好似紅得滯..同埋冇咩味道
抖下黎D熟食先~ 雞翼只有芝麻雞翼竟然無鹽燒個隻......
薄燒牛肉有蔥碎響入面包住~唔錯~~
燒魚又係放題至愛, 三文魚鲛同燒鯖魚都大大舊~

總括黎講呢個價錢同呢個位置都可以係市區搵到~
除左三文魚籽軍艦之後其他都係普普通通咁啦~~
2015-08-08
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Celebration
Birthday