2021-08-28 751 views
今晚同爸爸出街打返個靚邊爐。同爸爸黎呢間米走雞,呢間餐廳都好多間分店,其實都食過幾次架啦。不過我地好鍾意佢個芝士雞煲,所以間唔中都會返黎再嘗嘗回味一下。一入座時間關係先點返個雞煲先,因為雞煲送到都仲要加熱,所以可以再慢慢睇食咩火鍋料。呢個岩岩送到既黃金芝士雞煲,份量唔少架,見到好多芝士鋪係面tim...仲可以自己揀要多少芝士既份量,我哋選左普通量。等了又等,好快芝士已溶了,正呀,黃金鋪滿了整個鍋,每件雞都被芝士包圍住。好豐盛。一件又一件既雞件慢慢食,雞件又香又滑,而且包著芝士好濃好creamy,真係味道一流。雞件份量都唔少架,而且雞件都切得大件,吃起來啖啖肉好有口感。記得食到咁上下就開始睇下想食咩火鍋料,再下單。呢度好多材料都有,因應返自己口味點選。食曬個雞煲後,再叫店員加湯,湯可以選普通清湯或芝士湯。我們點了普通清湯,因為怕再加芝士湯會太膩。正呀,之後開始round two....打邊爐。點了好多唔同菜式,有大大卷既響鈴,夠曬份量,好好味,呢個響鈴好大好飽肚,吸曬d湯汁,超正。仲有菜,可以選半份或一份,我們點了一個半份既油麥菜。仲有點了一碟蒙古羊肉片,賣相好靚,羊肉切得薄薄的,一放入

芝士雞煲

正呀,之後開始round two....打邊爐。

仲有菜,可以選半份或一份,我們點了一個半份既油麥菜。
蒙古羊肉片

仲有點了一碟蒙古羊肉片,賣相好靚,羊肉切得薄薄的,一放入鍋中快速煮熟,味道好好,羊味重,正。
鮮蝦雲吞半份

另外仲點了鮮蝦雲吞,真係真材實料,大大粒蝦肉,雲吞好好味,大滿足,爽口又彈牙,口感又正。
呢個包心丸都好正,熱辣辣又多餡,小心熱親個咀。
米走雞既芝士雞煲真係無得輸,好正。
坐得舒服,野食又唔差。不錯不錯。
2021-08-23
蒙古羊肉片