2024-01-30 242 views
搵食長沙灣,捕捉到一間泰國餐廳,外面黑白相間,有個型格。入到去環境寬敞,一坐低即刻有蝦片送上🍤,嘴巴一開始已經打前哨,有開胃嘅感覺。嚟呢度,當然要點椰香青咖喱雞!食落去椰香味濃郁勁正,雞肉滑溜,配合特色泰式茄子,舌尖上嘅味蕾樂壇即起。 再嚟,泰式炒通菜唔缺席,啖啖清甜翠綠,夾埋個炒香口嘅蒜蓉,簡直惹味到暈啦!😋串燒小食必須加埋,豬牛各一,肉質嫩滑,炭烤嘅香氣撲鼻而來,邊食邊有騷過戲院嘅感覺,加醬爽口過雲霄。至於飲品,泰式奶茶同珍多冰,一杯比一杯正,合埋個菜單一流,飲完個喉嚨有種說不出嘅暢快。總之,食完之後肚子滿足到暖笠笠,舌頭都系開心得滴吓汗💦。下次再嚟,椰青海鮮焗飯等緊我,呢間餐廳,絕對值得再探!👍