2016-11-14 810 views
上班一族午餐少不免茶餐廳,熟食中心食這些快飯,今日就去左陳記食燒味分左兩層,底層做外賣、斬大舊叉燒、燒鵝、雞,燒燒鵝都係晒底層,二樓做堂食,設計簡陃,可以坐到二十人到次次黎親都係食燒鵝飯,今次食叉油雞飯啦油雞係雞脾位,甩晒d皮但我唔介意,因為我唔食皮的。雞都滑,都夠味叉燒:如果食開半肥瘦,一定要落單時講,如果唔係佢會全部比晒瘦叉。叉燒今日就麻,有d靱,有時會好淋(好似慢煮咁)。加$5有例湯,$7有咖啡茶果d今日食左$49,都算ok呀,飯碟頭都好大,叉叉燒份量比雞多緊記:如外賣要薑蓉一定要落單時講,如果唔係會比人鬧,上次我比收銀女士鬧。但堂食又要飯到先可以叫比薑蓉😕

次次黎親都係食燒鵝飯,今次食叉油雞飯啦

加$5有例湯,$7有咖啡茶果d

今日食左$49,都算ok呀,飯碟頭都好大,叉叉燒份量比雞多

2016-11-14
$49 (Lunch)
  • 燒鵝
  • 叉燒