2024-01-05 871 views
呀呀~ 即刻同大家share下今次喺滿福樓嘅食神之旅啦!🍴😋就話你知,呢度嘅花生鳯爪,真係食落過癮,爽口到不得了!啖啖肉,肥美彈牙,簡直係鳳爪中嘅超級巨星!再講講嗰碗柚皮啦,柚皮蒸到滑溜溜嘅,仲帶啲香甜,一嚟就愛不釋手。說嘅我又想食啦!😍牛腸皮薄如蟬翼,好有手工藝嘅感覺,佢嘅香滑,呀......做得好出色,一食難忘!嘿,點可以唔提埋嗰啲蛋撻仔啊!酥脆底,咬落去真係「叮噹聲」,係茶點中嘅贏家!再講下蝦餃嘅表現,外皮雖然略厚咗啲,但咬落去嘅鮮嫩蝦肉,攞命搶戲,實在係一絕!總結一句,滿福樓唔單止係你味蕾嘅樂園,仲係飲食體驗嘅滿分之旅。唔係我吹水,真係食一次,記住成世!下次再約埋班friend嚟,一齊「食飯啦!」🥢💖